Wij vinden dat niets mooier (en lekkerder ruikt) dan écht en eerlijk leer. Vanuit deze gedachte is KEES geboren, hét nieuwe Nederlands fashionlabel voor duurzame lederen tassen.

Waarom KEES?
De naam KEES komt vanuit de gedachte dat iedere vrouw een ‘man’ aan haar arm verdient die haar laat stralen. En zoals bij alle mannen, is ook elke KEES uniek. Doordat we er bewust voor kiezen het leer zo puur mogelijk te laten kan jouw KEES kleine kleurverschillen, vlekjes of beschadigingen bevatten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan insectenbeten of striae. Wij vinden dat dit juist iets toevoegt, doordat het laat zien waar het product vandaan komt. Kortom: KEES is er dus speciaal en alleen voor jou want niemand heeft een KEES zoals de jouwe!

Productie
Voor een nieuwe KEES heb je allereerst leer nodig (dat was een inkoppertje). Deze komt van een leerlooierij in Italië. Speciaal door ons uitgezocht, aangezien zij de hoogste kwaliteit ‘vegetable tanned’ leer maken. ‘Vegetable wat?’ horen we je al denken. Nou, simpel uitgelegd: het leer wordt gelooid door gebruik te maken van stoffen uit de natuur, zoals bladeren en boomschors. Dit duurt zo’n 6 tot 8 (!) weken. Dan is het leer klaar om naar Portugal te gaan. Hier zorgt Sergio er met zijn hele team voor dat het leer verandert in een echte KEES, meestal met de hand (en soms met een klein beetje hulp van machines).  

Bij KEES hebben we er bewust voor gekozen om onze hele productie in Europa plaats te laten vinden, in plaats van in een ver land (zoals India of China). Waarom? Omdat we dan gewoon even langs kunnen gaan. Dit is niet alleen leuk (want zo kennen we iedereen die aan onze tassen werkt bij naam!) maar kunnen we op elk moment in het proces de kwaliteit in de gaten houden. Daarnaast zijn we er verzekerd van dat de mensen die werken aan KEES een eerlijk loon krijgen en in goede omstandigheden leven, de dieren waarvan de huiden komen een goed leven hebben gehad én dat het hele proces eerlijk en duurzaam verloopt. Natuurlijk zie je dit ook terug in de prijs, daar zijn we ons bewust van. Voor een echte KEES betaal je net iets meer, maar dan weet je zeker dat jouw tas een eerlijk verhaal kent.

Voor ons staan duurzaamheid, een eerlijk product en minimalistisch ‘Dutch Design’ dus voorop – het ontwerp van de tassen gebeurd namelijk gewoon in Nederland. Daarnaast willen we simpelweg dat iedere vrouw met een KEES aan haar arm het beste uit haarzelf kan halen. Want voor iedere gelegenheid willen wij een KEES die ons leven, en vooral dat van jou, een stukje mooier maakt.

Omdat iedere vrouw een KEES aan haar arm verdiend,

 

Team KEES